подаръци

подаръци

Изкуството да подаряваш подаръци

подаръците със сигурност са неща, на които всеки човек се усмихва. Независимо дали е рожден ден, имен ден или просто обикновен ден, даровете ни карат да се чувстваме оценени, както и да покажем любов и привързаност към друг човек.

Подаръкът, за който е дадена най-голяма сума

Със сигурност този въпрос е изключително лесен и едва ли има човек, който не знае отговора му – подаръкът, за който е дадена най-голяма сума е Тадж Махал. Построен в покрайнините на индийския град Агра, гробницата е изграден от моголския император Шах Джахан в памет на обичаната му съпруга Мумтаз Махал. Грандиозният строеж отнема 21 години до окончателното му завършване и там се намира тялото на съпругата му. Мавзолеят е от бял мрамор, като за времето си е излязъл на стойност 32 милиона рупии. Към 2015 година, това възлиза на около 52,8 милиарда рупии или 827 милиона долара. В наши дни този подарък на императора за съпругата му е записан като културен монумент на ЮНЕСКО.

Развитието на подаряването на подаръци

В наши дни даването на подаръци се възприема като клон от науката. Вече са открити най-различни техники и средства, които да улеснят всички, които се двоумят какво да изберат за рождения ден или сватбата.

подаръци 1 Най-добрите
подаръци

Подаръците в 21 век

Даряването на подаръци сега е значителна част от рутината, традициите и усещането ни. И от историческа и от научна гледна точка можем да твърдим, че даването на подаръци се е зародило като традиция в много страни и етноси. Идеята, че подаряването на дарове и подаръци е съществувало като практика още от антични времена и между толкова различни етноси, племена, разбирания и населени места означава, че самото действие е много по-фундаментално за за всеки човек.

Психология зад разменянето на подаръци

Сега подаряването на подаръци е практика във всички народи на Земята, по редица поводи – отбелязване на рождени дни, семейни празници, за щастие, най-мили пожелания, за оздравяване, да изразим привързаност или просто да изразим без думи „благодаря“. подаръци се избират на всеки – децата ви, близки хора, колеги в офиса, дори на шумните съседи. В психологията, която се крие зад избирането на подаръци, най-важно е едно основно нещо – подаръците ни дават възможността да се обвържем на емоционално ниво с човек. Човекът, който избира подаръка, показва намеренията си с вярата, че ще прехвърли радостта с индивида, който ще получи подаръка. Човекът, който получава подаръка открива не само подаръка, но и чувствата към предмета и човека. С тяхна помощ се задълбочава емоционалната връзка между двама души.

подаръци 2 Най-добрите
подаръци

Как се чувстваме, когато подаряваме подаръци?

Проведени са много проучвания, които се опитват да открият и преценят вълненията, които ни връхлитат, когато даряваме подарък на любими хора.

Удовлетворението да купуваш подаръци

Колкото повече учените проучват и откриват същността на даряването на подаръци, те разкриват нещо учудващо: подаръците са най-често за да донесат удоволствие на човека, който дарява, а не човекът, който получава. Именно по повод твърдението, дори ако на вас не ви харесва да ви подаряват още и още „боклуци“, психолозите предлагат да дадете свобода на любящата ви съпруга или децата ви да изберат подаръка, който за тях е най-удачен. По този начин ги подтиквате да уважат Вас, Вашите интереси и любими занимания повече от веднъж годишно и да засилвате емоционалните отношения в семейството.

Поради каква причина е от значение да си разменяме подаръци?

Създаването на връзки с хората , които са около нас, ни дава усещане за цел, както и позитивизъм. Това е усещане, което огрява душата и вади на преден план нашето най-добро „аз“. Както казва народното поверие „по-хубаво е да даваш, от колкото да получаваш“.

Най-неизвестният подарък в историята

След дълги години блокада от гърците на Троя, те построили огромен кон от дърво, които поставили пред входа на Троя. Войската премахнала обсадата и се оттеглила. Но само на пръв поглед изглеждало така. Това не е най-важното в историята. По времето на троянците, разбиранията предричали, че победеният войник предоставя на противника коня си. Това може да се възприеме като оправдание троянците, които са предположили, че това е дар заради заминаването на гърците от обсадата. Краят е история.

подаръци 3 Най-добрите
подаръци

Традицията да правим подаръци

Купуването на подаръци несъмнено е една от най-старите човешки идеи, която изпреварва създаването на народите и датира още от формирането на човека като социална единица. Дори по време на първобитната, каменна ера, обичаят на подаряване на подаръци е добре познат и и е използвано като възможност да се покажат чувствата към любим човек.

Чувстваме се щастливи, когато подаряваме подаръци

Най-лесно казано, купуването на подаръци ще накара всеки човек да е доволен от себе си. Именно затова, дарявайте подаръци за да сте щастливи! Освен съветите ни за подаръци, разгледайте още: детски играчки, подаръци за деца, подарък за него, подарък за нея, ортопедични раници, чанти за през рамо, книги и тетрадки с широки редове.

подаръци 4 Най-добрите
подаръци
подаръци 5 Най-добрите
подаръци
подаръци 6 Най-добрите
подаръци
подаръци 7 Най-добрите
подаръци
подаръци 8 Най-добрите
подаръци
подаръци 9 Най-добрите
подаръци

Изкуството да подаряваш подаръци
Подаръкът, за който е дадена най-голяма сума
Развитието на подаряването на подаръци
Подаръците в 21 век
Психология зад разменянето на подаръци
Как се чувстваме, когато подаряваме подаръци?
Удовлетворението да купуваш подаръци
Поради каква причина е от значение да си разменяме подаръци?
Най-неизвестният подарък в историята
Традицията да правим подаръци
Чувстваме се щастливи, когато подаряваме подаръци