протеини

протеини

Същност на протеините?

Протеините са естествено ценни макромолекули, които са съвкупност от аминокиселини. Те имат значима роля в нормалното порастване и функциониране на човешкия организъм. На практика протеините са предназначени за един от съществените полагащи елементи на всички живи клетки. Функциите , които изпълняват в тялото, са утвърждаващи и много многообразни . Тръгвайки от своеобразните полагащи такива, имащи връзка с изграждането на клетките, и достигайки до осъществяването на същински протекции на тялото и транспортирането на кислород до тъканите. Телата ни имат функцията да синтезират някои от аминокиселините, имащи роля в съставянето на протеините, но още от тях трябва да приемаме от външни източници. Те биха била храните , наситени с протеини, или множеството протеинови хранителни добавки, в продажба в продажба.

В кои храни има добри запаси протеини?

За да извличаме потребната ни дневна доза протеини, е добре да следим кои хранителни продукти са на базата на тази група елементи. Добре е, че съответните храни са доста разнообразни . В този смисъл , за да си набавите протеини, не е наложително да държите някакви прекалено ограничени диети . Стига само да запазвате сравнително уравновесено хранене, което ще ви осигури потребните полезни части . Нека да погледнем кои храни е хубаво да съчетава подобно балансирано хранене:

– телешко месо – освен факта, че е апетитно , телешкото месо предоставя на хората значителни количества протеини. Изяждайки една нормална телешка пържола в интерес на истината бихте могли да осигурите на себе си около 22 грама от тези вещества .

– риба – рибата е друг доверен извор на полезни витамини в човека . На първо място по наличие на протеини е рибата-тон, последвана от аншоата и сьомгата.

– яйца – яйцата са изключително добър вариант за закуска. Освен протеини, те са пълни и с достатъчно вещество витамини А, D и Е, както и омега-3 мастни киселини. Яйцата ще задоволят глада и в същия момент ще ви заредят с нужната мощ за деня.

– боб и леща – бобът е между най-удачните растителни източници на протеини, без значение дали ще го сготвите в манджа или направен на салата. Стабилно съдържание на тази група елементи има и в лещата, като прибавка чрез нея сте способни да си набавите и желязо, магнезий и калий.

– ядки – постоянното яден на ядки е чудесен начин за снабдяване с протеини. Най-оптимални измежду тях в тази връзка са фъстъците и бадемите, които ефективно подтискат глада .

протеини 1 Най-добрите
протеини

Протеинови хранителни добавки

Хранителните добавки са също така значително полезен вариант за доставяне на наложителните дози протеин на човека. Те са реално утвърждаващи за дейно спортуващите лица, при условие, че доставят на тялото достатъчната енергия , за да издържи на постоянното третиране . Представяме ви най-важните видове протеини, които бихме могли да поемаме под формата на хранителни добавки:

– суроватъчен протеин – може би най-предпочитан сред запалените поради бързото му разграждане и приемане от системата . Действително трудно бихме си набавили съответното количество от него през яденето , без да затормозим сериозно своя стомах.

– казеин – именуван още като млечен протеин. Той подхранва дългото получаване на някои аминокиселини, полагащи значима роля в развитието и растежа на скелетната мускулатура.

– телешки протеин – също поддържа силни количества на аминокиселини, подкрепящи скелетната мускулатура. Набавянето му стабилизира пълната сила и здравина на мускулите.

– яйчен протеин – огромното му качество е способността му да се усвоява нацяло от човека . Той осигурява безспирното отделяне на градивни вещества за мускулите.

– растителен протеин – също доста основополагащ за мускулатурата от разновидностите с животински състав. Въпреки това той поддържа ниски стойности на наситени мазнини, което е от голяма полза не само за нашият вид, но и за благополучието на сърцето.

протеини 2 Най-добрите
протеини

В какви количества са ни необходими протеините?

Това е един неизменно много сериозен проблем за протеините, на който ще дадем обяснение . Практически стандартните дневни количества протеини са различни за неактивни мъже и жени и за тези, които редовно тренират на тренировки . Принципно за нормален дневен прием се представя 0,8 грама протеин на килограм телесно тегло . Подобни дози протеин са много оскъдни за хора, упражняващи кардио спортове . Потребно е поемането на по-големи количества протеини, за да се предотвратят катаболните процеси засягащи губене на мускулна маса, реализиращи се след завършека на физическите изразходвания . Идеално знаете , че стопяването на калории е конкретно кореспондиращо с понижаването на общия калориен прием. Но това не трябва да се случва за сметка на протеините. Определено не, доставянето на протеини е нужно да остане на съответстващите стойности, а в конкретни моменти дори да се повиши . Освен това че оказва защита от катаболизъм, редовният прием на протеини има термогенно действие , подпомага по-лесното храносмилане и приемане на полезните елементи и регулира апетита. Следователно ако залагате на постоянни спортни активности и потене във фитнеса, имайте предвид приема си на протеини с физическият разход, който отделяте обичайно .

протеини 3 Най-добрите
протеини

Протеините на Ready for life – качество и сила на конкурентни стойности

В продуктите на Ready for life можете да се спрете на различни протеини и протеинови продукти, елементи от сериите на широко известни и разпространени фирми за фитнес добавки. Те не просто ще ви осигурят идеално поддържано тяло, но и ще ви помогнат за запазване в много добро здравословно ниво. Като бонус , при нас сте способни да изберете тези първостепенни продукти на изключително добри стойности . Ето ги най-препопъчителните продукти от групата „Протеини“, събрани за вас :

1. Blade Sport Protein Concentrate – оглавяваме с този първокачествен прахообразен продукт. Протеинът има състав 87% суроватъчен протеин и е страхотен за рутинно трениращите. Всяка порция на Blade Sport Protein Concentrate снабдява тялото ви 21 грама протеин. Също и , хранителната добавка съдържа голямо количество л-глутамин и аминокиселини с разклонена верига. Както се сещате , този вид аминокиселини, известни под конкретното съкращение BCAA, са значително полезни за всеки натоварен спортуващ индивид. Как да консумирате протеиновия продукт? 1 напълнена мерителна лъжичка разтваряща се в 200-250 мл вода или мляко. Такова количество нормално се взема преди и след спорт , но за по-сигурен ефикасност можете да осъществите и още един прием след събуждане .

2. WIN Nutrition 100% Hi-Mass Gainer – напълно натурален гейнър, работещ за трайно повишаване на мускулните нива . WIN Nutrition 100% Hi-Mass Gainer съдържа няколко разновидности протеин с най-силен биологичен потенциал, давайки голям анаболен ефект. Плюс това , благодарение на въглехидратите, във формулата на, протеинът е и страхотен източник на енергия за човешкото тяло . Всяка порция от WIN Nutrition 100% Hi-Mass Gainer е съставена от 56 грама протеин и средно 230 грама въглехидрати, което го реализира като един от най-ефикасните гейнъри в мрежата. Препоръчително е да се приема ½ лъжица сутрин ½ количество след тренировка .

3. Prozis Sport 100% Real Whey Protein – извлечен от първо качествен суроватъчен концентрат с над 80% белтъчно съдържание . С цялостен вид продукти ще ви спомогне да увеличите мускулната си маса, също така да съхраните изградените мускули в бъдеще . Prozis Sport 100% Real Whey Protein е пробван от ред отделни лаборатории и притежава нужните сертификати за качество. Също и можете да намерите в изключителни вкусове, включително Шоколад и Бисквитки с крем. Съветваме ви да се приема 1 мярка 25 грама сутрин на гладно и 1 мярка след активизиране. За по-скоростни процеси , може да изпивате и допълнителен брой от протеиновия продукт преди натоварване или през нощта.

4. Myprotein Impact Whey Protein Flavoured – висококачествен протеинов продукт, произведен от популярната в световен мащаб мрежа за спортни хранителни вещества Myprotein. Подсигурява на тялото по 82 грама протеин на всеки 100 грама сухо вещество . Myprotein Impact Whey Protein Flavoured съдържа понижено съдържание на мазнини и лактоза, но пък е пълен с калции и неповторими аминокиселини. Чудесен подбор както за професионално трениращи , така и за хора , които просто искат да поддържат здравословен живот. 25 грама от праха се разбърква в 150-250 мл вода или мляко. Тази мяра стандартно се взема до половин час след натоварване , но ако имате нужда , можете да я поемате и във всеки друг момент .

5. Myprotein Vegan Blend Flavoured – друга опция под името Myprotein, което пък е създадено за вегетарианците и веганите. Myprotein Vegan Blend Flavoured е съчетание от грахов протеинов изолат, протеин от кафяв ориз и конопен протеин. Дава на човешкото тяло над 22 грама протеин на прием , както и целия спектър от есенциални аминокиселини. Материалът има изключително благоприятно влияние върху растежа на мускулната маса и методите на асимилация на полезните хранителни компоненти от организма . Една мерителна лъжичка от Myprotein Vegan Blend Flavoured се изсипва в 150-250 мл вода или сок, като е препоръчително да се пият 2 или 3 такива течности дневно .

6. Battery Nutrition Whey Gold Isolate – страхотен и за всекидневно спортуващи, също така и за тези , които желаят да повишат дневния си прием на протеини. Battery Nutrition Whey Gold Isolate е съставен от се състои от само и само висококачествен протеин изолат и хидролизат от гарантирани източници. Всяка порция от 25 грама набавя на тялото 21 грама чист протеин. Протеинът подсилва развоя на чистата мускулна тъкан и грижата за анаболните развития в човека. Добре е дневно да се приемат по 2 дози – 1 сутрин и 1 след дейности .

7. WIN Nutrition 100% Hi-Protein Standard – протеинова пудра, пълна с най-издържани протеини от пет различни източника – суроватка, мляко, пшеница, соя и яйца. Изпълнена с всички аминокиселини, необходими за лесното и ползотворно стимулиране на активна мускулна маса. Разбира се и , протеиновият продукт има видове в приятни вкусове ванилия, шоколад и ягода и се разтваря изключително лесно във вода. Подобно на предишното ни предложение , се пият по 2 порции ежедневно – 1 сутрин и 1 след натоварване.

8. Myprotein CarniPro 97% Beef Protein Flavoured – за финал презентираме една протеинова стока от британската марка за фитнес добавки Myprotein. Myprotein CarniPro 97% Beef Protein Flavoured е хидролизиран телешки протеин, извлечен от говеждо месо. Той забърза скоростното и качествено покачване на мускулна маса, също така и по-лесното съвземане на организма след силови спортове . Не съдържа лактоза, а процентите на захар и мазнини в сместа са наистина ниски . Myprotein CarniPro 97% Beef Protein Flavoured носи на системата 22 грама телешки протеин и голям спектър от есенциални и неесенциални аминокиселини. Съветваме да бъде приеман по 1 доза сутрин и 1 доза след тренировка . За следване на най-добри успехи , можете да изпиете и още една доза от протеиновия продукт сред храненията .

Погледнете предложенията на Ready for life и си подберете най-висококачествените протеинови продукти на страхотно изгодни цени , като не забравяте и нашите други продукти:
Л карнитин
протеини
суроватъчен протеин
хранителни добавки
myprotein
аминокиселини
креатин
трибулус
фет бърнър
bcaa

протеини 4 Най-добрите
протеини
протеини 5 Най-добрите
протеини
протеини 6 Най-добрите
протеини
протеини 7 Най-добрите
протеини
протеини 8 Най-добрите
протеини
протеини 9 Най-добрите
протеини

Същност на протеините?
В кои храни има добри запаси протеини?
Протеинови хранителни добавки
В какви количества са ни необходими протеините?
Протеините на Ready for life – качество и сила на конкурентни стойности

Вашият коментар