Мото гуми – потребна информационна статия относно темата

Мото гуми – потребна информационна статия относно темата

Мото гумите са значително необходим елемент за всяко подобно превозно средство . Шофирането на мотоциклет и други такива превозни средства задвижвани от мото гуми, винаги носи по-голяма заплаха сравнено с управлението на кола . И не съвсем доброто положение на мото гумите още ще покачи възможността за получаване на лоши произшествия, няма значение от това за коя марка мотоциклет става въпрос и с какви шофьорски умения разполагате . Затова е от голямо значение да изберете най-точните и добри мото гуми за вашия мотоциклет . В написаното по-долу ще прегледаме най-важните обосновки , изиграващи роля в процеса на избор , също и няколко добри практики обвързани с благонадеждната грижа за мото гумите.

Мото гуми – с какви белези на джантите

Говорейки относно мото гуми, е необходимо да се имат предвид и най-главните отличителности на техните джанти . Ширината на джантата примерно е нужно задължително да приляга на на мото гумата, като се допускат само малки разлики свързани с определения аспект . За максимално улеснено действие по купуване на нужната джанта, в повечето случаи марките излагат по няколко брой ширини на джанти, които съответстват на определен тип мото гума. Вярното съчетание между мото гума и джанта допринася относно устойчивостта на мотоциклета по време на движение и стигането до пълна прецизност ставайки въпрос за шофирането му.

Разнообразие от мото гуми 1
Разнообразие от мото гуми

Мото гуми – начини да осигурим отлично равнище на налягането

Съществено важно условие свързан с мото гумите е да поддържате оптималното им ниво на налягане. Абсолютно никога не оставяйте мото гумата да омекне, защото при нейното загряване е възможно да доведе до спукване. А това по време на движение може да причини сериозни инциденти с реално не добри последици. От друга страна , не е препоръчително да покачвате много налягането на мото гумите. Така биха станали по-податливи на износване и още намалява стабилитета на превозната машина. Профилактичната проверка и поддържане на препоръчителното налягане е единствения метод да си гарантирате дълъг живот на мото гумите, също така и максимална сигурност и защита на движение.

Мото гуми – наясно ли сме с форма на профила за нашето превозно средство

Формата на профила е друга черта на мото гумите, оказваща влияние на извършването на движение на превозното средство . И в това положение е подходящо да се обърне внимание характерностите на отделните типове профилни форми във връзка с всякакви положения на пътя . Загладената форма на профила на практика действа относно по-устойчивото придвижване в права насока , но наистина забавя сменянето на посоката и предприемането на завои от определеното превозно средство . Профилният овал пък ще създаде олекотено извършване на завоите и понижена стабилност движейки се в права посока.

Видове мото гуми 2
Видове мото гуми

Мото гуми – преди всичко стабилитета на пътя

Височината на профила е направо свързана със страничната разтегливост на мото гумата. При положение, че профилната височина на мото гумата е се смалява , спада и страничната й разтегливост . А това означава повече стабилитет и безопасност , в същия момент и по-контролирано регулиране на мотоциклета .

Мото гуми – какво е значението на широчината на профила в нашият избор

Ширината на профила на мото гумата е хубаво да бъде приемана като основен фактор селектирайки материали от въпросната категория . Потребността за това лежи в идеята , че тя изиграва важна роля за получаването на перфектно съприкосновение между мото гумата и пътната лента .

Добри указания по отношение на мото гумите

Представяме ви още няколко препоръки за продуктите от група „Мото гуми“. Тези наставления са предназначени за улавяне на настоящото състояние на мото гумите, изправната им употреба и поддръжка . Ето критериите, които е необходимо да разглеждате при положение, че сте решили вашият мотоциклет да бъде снабден с мото гуми, намиращи се във възможно най-добро състояние :

Изключително добри мото гуми 3
Изключително добри мото гуми

Значението на добро сцепление между мото гумата и пътната повърхност

Колкото по-голяма е профилната ширина , толкова по-работещо ще бъде и осъществяващото се сцепление . В това време обаче е добре да знаете , че просторната ширина на профила стимулира и действието на триене на мото гумите и настилката , което довежда до по-усложнено превключване на насоката на движение. Обобщено казано , ще трябва да направите по-големи усилия, за да постигнете необходимия завой. От друга страна , намалената ширина на профила е предпоставка за по-ускорени и по-олекотени завои , но пък отслабва цялостната стабилност на машината при непосредствено движение.

Мото гуми – не пропускайте да направите обстоен преглед на на външната повърхност

Едно напълно стандартно преглеждане на външния вид на мото гумите може да говори много за тяхното състояние . Къде конкретно е необходимо да отдадете внимание при такъв преглед? Следете за това по мото гумите дали съществуват надрасквания , разкъсвания и други подобни неблагонадеждни белези. Допълнително , своевременно премахвайте елементи като камъчета , пръст и т.н. В бъдещ план подобни елементи биха могли да окажат недобро влияние върху характеристиките и функциите на мото гумите.

Каталог мото гуми 4
Каталог мото гуми

Не се чудете да ни позвъните и да изберете точните мото гуми

Разгледайте каталога на Мото гуми ООД и си изберете най-подходящите мото гуми за вашия мотоциклет! Не пропускайте и другите ни оферти за

гуми
Автогуми
зимни гуми
Летни Гуми
калкулатор гуми
евтини гуми
195 65 15
205 55 16
175/65R14
225/45R17
185/65R15
Мото/АТВ гуми

товарни гуми

Вижте мото гуми 5
Вижте мото гуми
Невероятни мото гуми 6
Невероятни мото гуми
Вземете мото гуми 7
Вземете мото гуми
Информация за мото гуми 8
Информация за мото гуми
Най-добрите мото гуми 9
Най-добрите мото гуми

Мото гуми – с какви белези на джантите
Мото гуми – начини да осигурим отлично равнище на налягането
Мото гуми – наясно ли сме с форма на профила за нашето превозно средство
Мото гуми – преди всичко стабилитета на пътя
Мото гуми – какво е значението на широчината на профила в нашият избор
Добри указания по отношение на мото гумите
Значението на добро сцепление между мото гумата и пътната повърхност
Мото гуми – не пропускайте да направите обстоен преглед на на външната повърхност
Не се чудете да ни позвъните и да изберете точните мото гуми

Вашият коментар